Samen rennen tegen kanker

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Terry Fox houdt loop met Businessgroep AMERSFOORT - Voor het zevende jaar organiseren de leerlingen van het Meridiaan College op zaterdag 2 juni de Terry Fox-loop. Dit jaar werkt de organisatie nauw samen met de Amersfoortse Businessgroep die de loop een dag later in een wedstrijdelement houdt. Joanna Pietryga die al 7 jaar betrokken is bij de organisatie legt in een interview uit wat er in het eerste weekeind van juni gaat gebeuren.

door Willem van Veluw

,,Wij werden door het bestuur van de Business groep benaderd omdat zij op zoek waren naar een goed doel dat ze meerdere jaren konden steunen. Na goede gespreken klikte het meteen tussen beide besturen en zijn wij met elkaar in zee gegaan.

Verandert er veel in de organisatie?

,,Wij werken langs twee lijnen: een groep concentreert zich op de activiteiten binnen de school o.a. voorlichting over kanker aan de brugklasleerlingen , het voorbereiden van een groep leerlingen voor de bosloop of verspreiden van sponsorformulieren onder de leerlingen van alle leerjaren.

Een andere groep overlegt geregeld met de organisatoren van de Business Loop, die zal direct na de Terry Fox Run plaatsvinden. Het parcours over ons prachtige terrein wordt door deelnemers aan beide evenementen gebruikt, al bevat de Business Loop een wedstrijdelement, terwijl bij de Terry Fox Run gaat om het meedoen.

Hoeveel mensen werken er mee aan de loop?

,,Er is een kern groep van ongeveer 5 personen betrokken bij elk van de evenementen.

Op 3 juni zal nog een grote groep leerlingen en medewerkers ingeschakeld worden om alles soepel te laten verlopen. We hopen dat veel mensen naar ons scholencomplex op de Daam Fockemalaan een kijkje komen nemen.

Welke sponsormogelijkheden zijn er voor de bedrijven?

,,Omdat het twee evenementen zijn, hebben wij 2 websites waar alle informatie over sympathisanten (www.terryfoxrunamersfoort.nl) en sponsoren(www.businessloop.nl) gevonden kan worden. Voor beide evenementen geldt, dat de opbrengst gaat naar een onderzoek naar de oorzaken van botkanker bij jongeren, dus elke extra cent telt. We hebben er alle vertrouwen in dat we de opgehaalde 12500 euro van vorig jaar gaan oventreffen .

Op welke manier wordt het geldbedrag overhandigd?

,,Op 3 juni zal een vertegenwoordiger van KWFkankerbestrijding en dr. Hulsebos, leider van het onderzoeksteam aanwezig zijn en een cheque met (de voorlopige) opbrengst in ontvangst te nemen.

Wat is het leukste dat u hebt meegemaakt in de organisatie?

,,Dat er elk jaar nieuwe leerlingen zich aanmelden om te helpen met de organisatie. Zo krijgen wij steeds weer nieuw bloed en nieuwe ideeën.

Loop mee tegen kanker. De Terry Fox Run is voor jong en oud.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie