Gevarieerd aanbod Scholen in de Kunst

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Scholen in de Kunst heeft een zeer gevarieerd aanbod aan cursussen op het gebied van dans, multimedia, muziek, beeldende kunst en theater. Tijdens de Amersfoortse Familiedagen kunt u op verschillende plaatsen in de stad kennismaken met hetgeen Scholen in de Kunst te bieden heeft.

,,Onze cursussen zijn voor alle leeftijden, van beginners tot gevorderden”, vertelt Communicatiemedewerkster Janine van der Meulen. ,,Voor kinderen van vier tot zes hebben we bijvoorbeeld De Hoge Hoed. Een kennismaking met beeldende kunst, theater, muziek en dans, waarbij kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze verder mee willen gaan. Aan kinderen vanaf acht jaar bieden we, naast een degelijke klassieke balletopleiding, Dansmix. Dit is voor kinderen, ook jongens, die heel veel zin hebben in dans, maar niet in ballet. Daarnaast worden lessen hiphop, clipdance, jazz en Afrikaanse dans aangeboden.”

Scholen in de Kunst biedt ook cursussen op het gebied van fotografie, film en video. En bij de afdeling Muziek zijn gitaar en pianoles al jaren populair. Maar ook het leren bespelen van blaas-, slag- en andere toets- en tokkelinstrumenten is mogelijk. En zingen natuurlijk. ,,Je kunt hier op allerlei manieren met zingen bezig zijn”, zegt Van der Meulen. ,,Pop, Close Harmony, alleen of in een groep. Steeds meer mensen ontdekken dat zingen een fijne manier is om je te uiten.”

Daarnaast kunt u bij de afdeling Beeldende Kunst leren (portret)tekenen, kleien of extravagante mode maken en bij Theatersectie wordt toneel- en musicalles gegeven. Een overzicht van alle cursussen is te vinden op de website en in de brochure ‘De Smaakmaker’.

Wilt u live kennismaken met het cursusaanbod van Scholen in de Kunst, dan kunt u tijdens de Amersfoortse Familiedagen op 16 en 17 juni deelnemen aan gratis workshops of genieten van optredens van cursisten en docenten. Op zaterdag en zondag zijn er workshops Djembé, schilderen met acrylverf en vliegers maken. Kijk voor de locaties, aanmelding en overige informatie op www.amersfoortsefamiliedagen.nl. Op zaterdagavond is er in de tuin van Villa ‘De Wachter’ in het Bergkwartier een beeldende kunstexpositie van cursisten. Vanaf 20.00 uur kunt u hier ook genieten van muziek, theater en dans. En zondagmiddag presenteert de muziek en dansafdeling zich op het Onze Lievevrouwenplein. Dat belooft een swingende middag te worden!

u Scholen in de Kunst

Coninckstraat 58

3811 WK Amersfoort

Telefoon (033) 467 34 73

www.scholenindekunst.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie