Spoorweghalte tussen Dierenpark en Prins Bernhardkazerne

25 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een spoorweghalte tussen de Amersfoortse Dierentuin en de Prins Bernhardkazerne zorgt voor een betere opvang van de verkeersdruk aan de westkant van de stad, denkt de fractie van Jouw Amersfoort. De partij wil dat het college onderzoek uitvoert naar de verkeerstechnische, ruimtelijke en financiële voorwaarden voor zo'n spoorweghalte.

door John Spijkerman

Het college zou ook moeten kijken of het opzetten van een spoorweghalte Dierentuin/Prins Bernhardkazerne als een gezamenlijk initiatief van gemeente en provincie kan worden opgezet.

Zo'n halte kan ingepast worden in het toekomstige systeem van Randstadspoor denkt de fractie van Jouw Amersfoort. Ook het spoorwegnet in Amersfoort moet daar onderdeel van uit gaan maken. Goed openbaar vervoer naar zowel de Dierentuin als naar de Bernhardkazerne kan de verkeersdruk op aan de westelijke rand van de stad verminderen, stelt Jouw Amersfoort. Als één van de belangrijkste toeristische attracties in de provincie trekt Dierenpark Amersfoort veel bezoekers. Ook de Prins Bernhardkazerne heeft een sterke verkeersaanzuigende werking. Het Ministerie van Defensie heeft er een groot aantal ondersteunende diensten en opleidingen geconcentreerd. De kazerne ontwikkelt zich daardoor tot één van de grootste werkgevers in de stad.

Een voorstel van Jouw Amersfoort om een onderzoek te doen komt dinsdagavond aan de orde tijdens de raadsvergadering. Dan moet blijken of een raadsmeerderheid er wat in ziet. Het college heeft al aangegeven er geen bezwaar tegen te hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie