Taakstraf voor poging tot stelen van auto

25 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 25-jarige Leersummer, die in Amersfoort probeerde een auto te stelen, moet veertig uur onbetaalde arbeid verrichten. Deze straf legde het Arnhemse gerechtshof de man vrijdag op. De Leersummer werd eerder door de Utrechtse politierechter veroordeeld tot drie weken celstraf. Tegen dit vonnis ging de man in hoger beroep omdat hij niet de cel in wil.

Op 11 augustus probeerde de 25-jarige man een aan de Roelandplaats geparkeerde auto te stelen, door het portier te forceren met een schroevendraaier. De man werd op heterdaad betrapt door de politie, maar sloeg op de vlucht en gooide daarbij de schroevendraaier weg. Even later werd de Leersummer toch aangehouden. Getuigen zouden een tweede persoon bij de auto hebben gezien, maar ook tijdens de zitting in hoger beroep hielde de 25-jarige vol dat hij alleen was.

De Leersummer heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een flink strafblad. Maar de man vertelde tijdens de zitting dat hij het contact met zijn vroegere vrienden heeft verbroken en uit het criminele milieu is gestapt. Omdat hij zijn huidige baan niet kwijt wil, vroeg hij het hof een werkstraf op te leggen. De advocaat-generaal eiste een werkstraf van veertig uur tegen de 25-jarige. "Hij heeft laten zien dat het goed gaat. Het heeft dan ook geen enkele zin om hem drie weken vast te zetten", zo lichtte de openbaar aanklaagster haar eis toe. Het hof besloot in te stemmen met de strafeis van het openbaar ministerie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie