Wederom verlies voor honkballers Quick

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

VERMEERKWARTIER - Het eerste honkbalteam van BSC Quick slaagde er afgelopen zondag wederom niet in om de eerste punten in deze nog jonge competitie binnen te slepen. Op het eigen sportpark Dorrestein gingen de honkballers met 0-15 ten onder tegen het tweede team van UVV.

door Huub van Aerssen

De jonge en nog onervaren Amersfoortse honkbalploeg was ook in dit treffen niet bij machte om voldoende tegengas te geven aan UVV uit Leidsche Rijn. Geen enkel moment in de wedstrijd kon de ploeg overtuigen en zal er de komende weken hard moeten worden gewerkt om die vervelende laatste plaats in de rangschikking van de derde klasse te kunnen verlaten. Het zou jammer zijn dat juist deze ploeg in opbouw aan het eind van het seizoen zou moeten afdalen naar de vierde klasse. Op zondag 3 juni moet er in Weert worden aangetreden tegen Indians, dat met slechts twee punten binnen bereik ligt van het Amersfoortse team. Hopelijk dat in deze wedstrijd het tij keert voor dit ambitieuze en jonge honkbalteam.

Softbal dames

Het eerste dames softbalteam van BSC Quick won afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen het team van Hoofddorp Pioniers. De dames die in de tweede klasse op een vijfde positie bivakkeren, treden op 2e Pinksterdag en op eigen terrein aan tegen koploper DHV waarbij ze zeker niet kansloos moeten worden geacht tegen dit team uit Amstelveen.

Softbal heren

Zowel het eerste als het tweede softbalteam van BSC Quick spelen in de 2e klasse, waar beide teams niet onverdienstelijk presteren. Na drie, respectievelijk vier wedstrijden staan beide ploegen op een derde en vierde plaats in de rangschikking van die tweede klasse. Aanstaande vrijdag speelt het eerste team in Veenendaal tegen de Blue Socks en gezien de plaatsing van de Veenendalers moet winst voor Amersfoort binnen bereik liggen. Het tweede team staat voor een wat lastiger opgave. Het treedt in het Brabantse Oosterhout aan tegen de Tex Town Tigers, die op een tweede plaats staan genoteerd. Indien beide teams kans zien de komende uitwedstrijden in winst om te zetten, dan nestelen zij zich in de absolute kop van het klassement en zijn dan zeker kanshebbers voor de titel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie