MIA promoveert alweer

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

SCHOTHORST - Na wederom een sterk seizoen werden de korfballers van MIA afgelopen zaterdag kampioen van de derde klasse. Een unieke prestatie, want nooit eerder reikte een seniorenploeg van MIA tot de tweede klasse KNKV. Luid toegejuicht door vele honderden en fanatieke supporters won MIA de laatste beslissende wedstrijd tegen Koveni uit Nieuwegein met 11-9.

Amersfoortse korfballers naar tweede klasse

De Amersfoorters leefden de afgelopen twee weken toe naar dit moment. Winst was het enige waar de ploeg nog in wilde geloven en waar zij ook voor wilde gaan. ,,Dinsdag trainden we nog heel erg scherp, maar afgelopen donderdag ging het al een stuk meer ontspannen”, aldus de zeer tevreden coach Coen Wilders. Samen met collega coach Coen Staal wilde hij de ploeg vooral het vertrouwen geven dat het scorend vermogen van MIA veel groter was dan dat van Koveni. ,,Op dat moment was de scherpte in het schot geweldig en konden we volledig van onze eigen kracht uitgaan.” Koveni kwam het beste uit de startblokken. Na een lange aanval van MIA zonder doelpunt, scoorde Koveni uit een vrije bal. MIA aanvoerder Mark Siderius rondde weliswaar een mooie wegtrekbal af, maar weer kwam Koveni op voorsprong. Tot dat moment speelde MIA verkrampt en had moeite het spel te maken. Koveni wist daarentegen de vaart enorm uit de wedstrijd te halen en zocht aanvallend zorgvuldig naar kansen. Toch nam de thuisploeg het heft in handen. Matthijs Jongeneel en Maurice van Rossem heersten in de paalzone. ,,Daar wonnen wij de wedstrijd”, becommentarieerde de dolblije Staal het scoreverloop. Via drie keer Remco van Woudenberg, die daarmee clubtopscorer van het seizoen werd, nogmaals Siderius en Ettekoven, werd de ruststand 6-5.

Niet van de wijs

Na rust nam MIA snel twee punten voorsprong maar wist niet verder door te drukken. Het beeld van de wedstrijd bleef hierdoor hetzelfde. MIA probeerde het tempo op te voeren, maar liet zich tegelijkertijd niet van de wijs brengen door het voortdurende achterverdedigen van Koveni. Elke kans werd zorgvuldig voorbereid, al was het soms gelukkig dat de ballen er bij MIA net wel en bij Koveni net niet invielen.

Uitzinnige MIA aanhang

Door om en om te scoren, brachten Remco van Woudenberg en Mark Siderius acht minuten voor tijd de 10-8 op het scorebord. Weer maakte Koveni een aansluitingstreffer. De Nieuwegeinse ploeg liet de laatste acht minuten de MIA spelers volledig vrij om ze zo tot een schotpoging te dwingen en dus sneller in balbezit te komen. Gerdien Blok bekroonde een prima seizoen met een droog afstandsschot, waarmee het 11-9 werd. Met geduldig balbezit speelde MIA de laatste minuten uit, zonder noemenswaardige kansen weg te geven. Na het laatste fluitsignaal stormde de uitzinnige MIA aanhang, dat de gehele wedstrijd haar favorieten met yells, tromgeroffel en gezangen had ondersteund, massaal het veld op. ,,Hier hebben we hard voor gewerkt”, stamelde een geëmotioneerde speelster Anne Bulsink, ,,een droom die werkelijkheid wordt en die nog lang na zal werken.”

Scores MIA: Remco van Woudenberg 5, Mark Siderius 4, Gerdien Blok en Dorien van Ettekoven beiden 1.