Eis rechtbank: cel voor poging doodslag

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wegens poging tot doodslag is donderdag bij de rechtbank in Utrecht tegen een 18-jarig meisje uit Amersfoort vijftien maanden gevangenisstraf geëist waarvan acht maanden voorwaardelijk. De officier achtte bewezen dat de Amersfoortse in juni een andere vrouw met een mes heeft gestoken.

Het meisje woonde samen met haar vriend in Soest. Op een ochtend werd er aangebeld door een vrouw met een heel jong kind. De vrouw wilde geld voor haar baby hebben van de vriend van het meisje. De man weigerde dat, maar de twee converseerden in een taal die het meisje niet begreep. De vrouw gooide de baby de woning in ging weg. De verdachte nam het veertien maanden oude kind mee naar het politiebureau, maar de politie kon niets voor haar doen.

Na bemiddeling van een andere vriend, verdween het kind weer uit het huis. Maar een paar uur later stond de vrouw opnieuw voor de deur. Opnieuw rolde ze de baby naar binnen. De verdachte liep daarop de keuken in haalde twee messen tevoorschijn en stak de vrouw in haar hand en gezicht.

Het meisje heeft nog een blanco strafblad. Volgens deskundigen is ze zwakbegaafd. Een psycholoog zag in die zwakbegaafdheid een reden waarom het meisje in paniek is geraakt en een mes heeft gehaald. Volgens die deskundige is het meisje verminderd toerekeningsvatbaar.

Officier van justitie I. Spros benadrukte dat het meisje met het mes een vreselijk misdrijf heeft begaan. Maar hij dacht niet dat het meisje de bedoeling heeft gehad om de vrouw te vermoorden. De officier noemde het wel een hele duidelijke poging tot doodslag.

De uitspraak is op 21 september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie