Katholieke begraafplaats opent urnentuin

18 mei 2007 om 00:00 Nieuws

,,Naast het traditionele begraven wordt ook in katholieke kringen cremeren gebruikelijker”, aldus Tom Paffen van de Stichting RK Begraafplaatsen, ,,met de opening van een urnentuin biedt de begraafplaats de mogelijkheid om ook in gewijde grond urnen te begraven in een grafkelder.”

AMERSFOORT - De Stichting RK Begraafplaatsen Amersfoort heeft een primeur met de opening van een urnentuin op de katholieke begraafplaats ‘Onze Lieve Vrouwe’ aan de Utrechtseweg 28.

De officiële opening en inwijding is zaterdag 26 mei om 15.00 uur door deken Bloem van het dekenaat Utrecht en pastoor Roderick Vonhögen en diaken André van Boven van het parochieverband Amersfoort. Belangstellenden zijn van harte welkom voor de plechtige inwijding en feestelijke opening.

De urnentuin is sinds mei open voor bezichtiging en bestaat uit een urnenmuur met 60 nissen en een tuin met 140 grafkelders. ,,De urenmuur heeft de verschijningsvorm van een slangenmuur”, aldus Theo van ’t Klooster, de landschapsarchitect die de realisatie van de urnentuin begeleidt. Het wandelpad langs de urnengraven kronkelt als een wijnrank met daaraan een veertiental ronde urnenkamers uitgesneden. Nabestaanden kunnen voor de afdekstenen kiezen uit een 7-tal natuursteenkleuren. ,,Inmiddels is voor een aantal van de nissen en grafkelders al grafrechten uitgegeven en kunnen belangstellenden contact zoeken met de administratie of zijn uiteraard welkom met de officiële opening.”

Op de Utrechtseweg 28 in Amersfoort is de begraafplaats Onze Lieve Vrouwe Kerkhof gelegen. In de volksmond ook wel bekend als de begraafplaats Utrechtseweg. Het is wonderbaarlijk dat midden in een groeistad als Amersfoort deze oase van rust en vrede aanwezig kan zijn. Door de degelijke, begin 19e eeuwse, ommuring wordt het hectische van de stad buiten gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie