Vijf verdachten aangehouden voor tientallen diefstallen, heling en geweldpleging

18 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vier mannen in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar uit Amersfoort en Den Dolder worden door de politie Eemland Zuid verdacht voor het plegen van veertig misdrijven. In met name de wijken Liendert, Rustenburg en Kruiskamp zouden zij twintig woninginbraken hebben gepleegd en negen autoinbraken.

Ook wordt het viertal verdacht van inbraak in bedrijven, diefstal van fietsen en openlijke geweldpleging in Amersfoort. Een 20-jarige Amersfoorter wordt verdacht van het verhelen van gestolen goederen die werden aangeleverd door de vier mannen. De strafbare feiten waarvan de mannen verdacht worden vonden voornamelijk in 2007 plaats, maar er zijn ook zaken die vanaf het jaar 2002, waarvan betrokkenheid van een of meerdere van de verdachten wordt vermoed.

Op zaterdagavond 17 februari 2007 werd omstreeks elf uur een 20-jarige Amersfoorter op heterdaad betrapt toen hij in een woning aan de Piet Heinstraat brak. Na een zoeking in de woning van de verdachte van de verdachte werden goederen aangetroffen die van woninginbraken afkomstig waren en er werd harddrugs aangetroffen. Vervolgens werden op 26 maart 2007 drie Amersfoorters in hun woning aangehouden, en ook hun woningen werden doorzocht. Hier werden goederen aangetroffen die van misdrijven afkomstig waren. Bij een andere 20-jarige man werd harddrugs aangetroffen en vier nepvuurwapens. Op 16 april werd een 18-jarige jongeman uit Den Dolder aangehouden voor betrokkenheid bij de verschillende strafbare feiten. De gestolen goederen, zoals sieraden, navigatiesystemen, een lcd-scherm en mobiele telefoons zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De week worden de onderzoeksdossiers afgerond en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Alle verdachten zitten in voorarrest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie