Celstraf voor uit huis gooien vriend

15 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 25-jarige man uit Amersfoort is donderdag wegens mishandeling door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot veertig uur werkstraf. De straf was gelijk aan de eis.

De Amersfoorter moest samen met een 28-jarige huisgenoot voorkomen. Ze werden ervan beschuldigd dat ze samen een vriend hadden mishandeld. De 28-jarige verdachte stond echter na vijf minuten alweer buiten. Zijn advocate had een politieman als getuige opgeroepen maar deze getuigde had op het allerlaatste moment afgezegd en de zaak werd vervolgd.

De 25-jarige verdachte voerde zelf het woord. Hij bekende dat hij een vriend, een jongen die hij al negen jaar kent, met het nodige geweld zijn huis had uitgezet. De verdachte vertelde dat het slachtoffer op bezoek was bij zijn huisgenoot. Dat slachtoffer was onder invloed van allerlei drugs in het bed van de verdachte gekropen. Die was daar zo boos om geworden dat hij hem letterlijk het huis uit had gegooid. De verdachte gaf toe dat hij daarbij veel te ver was gegaan.

De officier van justitie benadrukte dat je de politie moet bellen wanneer iemand je huis niet uit wil. De verdachte was het daarmee eens. Hij was ook het eens met de werkstraf die de officier eiste.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie