Kijkje bij Timon woongroep

11 mei 2007 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - Timon Woongroep De Wissel houdt zaterdag 12 mei een open huis. Wie wil weten hoe het is om te leven in een woongroep, is vanaf 10.00 uur van harte welkom een kijkje te nemen aan Het Haf 12. St. Timon is een christelijk instelling voor jeugdhulpverlening.

Jongvolwassenen met psychosociale of licht psychiatrische problemen kunnen voor een periode van maximaal twee jaar in een Timon Woongroep terecht. Ze worden begeleid door medewerkers van Timon Ambulante Jongvolwassenenzorg. Die bieden hulp op basis van de christelijke levensovertuiging, maar iedere jongere of jongvolwassene met welke levensovertuiging dan ook, is welkom. Woongroep De Wissel is een van de 7 diaconale woongroepen van St. Timon.

Voor de woongroepen betekent dit dat de kernbewoners een kerkelijke achtergrond hebben, met elkaar het geloof delen. Op welke manier dat gebeurt verschilt per woongroep. ,,In de woongroepen wonen en leven gezinnen en alleengaanden van diverse leeftijden’’, vertelt Bart Schenk, voorlichter van Timon. ,,Deze zogenaamde kernbewoners bieden op vrijwillige basis een veilige plek aan jongvolwassenen die begeleiding nodig hebben op weg naar zelfstandigheid. Dat zijn onze meewoners.’’ De kernbewoners zijn geen hulpverleners, maar mensen die vanuit hun christelijke levensvisie als ‘goede buur’ een luisterend oor en een sociaal netwerk bieden aan de meewoners.

Er zijn verder woongroepen in Amsterdam, Bussum, Culemborg, Houten, Rotterdam, Zeist en Zwolle.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie