Prachtige ambiance Dorpsloop Hoogland

11 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Om precies 18.00 uur klonk het startschot voor de eerste van een 13-tal scholierenlopen, allen over een afstand van 1200 meter over een prachtig stratenparcours in het rustieke Hoogland. Zo’n 1000 scholieren van de zeven basisscholen uit Hoogland streden per leeftijdscategorie in de diverse omlopen voor zowel de individuele prijzen als voor de prijs van ‘Beste School’. Vele ouders, grootouders, vrienden en medescholieren zweepten hun kroost op tot grote hoogte, wat in de meeste gevallen dan ook wel lukte. De lopertjes hadden zo hun eigen idee van deze krachtsinspanning. Naast de echte talenten strompelden velen letterlijk en figuurlijk over de finish en vonden alles eigenlijk wel interessant, behalve die enorme afstand. Maar moegestreden, met verhitte hoofden en soms ook tranen van verdriet, was er na afloop van de loop de onvergetelijke roem en de eer die allen ten deel viel. Wedstrijdleider Harald Gijtenbeek: ,,Alles loopt op rolletjes. Prachtige weersomstandigheden, veel publiek, een goede sfeer en blijde gezichten maken dit spektakel tot iets unieks. Het is toch prachtig wat de jeugd hier presteert en er zitten zeker de nodige talenten tussen waarvan we de komende jaren nog regelmatig zullen horen.”

HOOGLAND - De 23e editie van de Rabobank Hooglandse Dorpsloop kende een buitengewoon sportief en vriendschappelijk karakter. Zowel de diverse scholierenlopen als de trimloop en de wedstrijdloop verliepen geheel volgens schema en gaven het talrijk aanwezige publiek de nodige redenen tot vreugdekreten en luide toejuichingen.

door Huub van Aerssen

Trimloop/wedstrijdloop

Als laatste loopdiscipline stond er om 20.30 uur de gecombineerde wedstrijdloop/trimloop op het programma, waarbij zo’n 170 wedstrijdlopers(sters) en trimmers aan de start verschenen. De wedstrijdlopers liepen 6 ronden van 1200 meter en de trimmers mochten het aantal ronden zelf bepalen. Bij de heren werd Martijn Broekman van Triathlon de winnaar met een tijd van 23.41 min en bij de dames ging Lia Weinberger als eerste over de streep. Harald Gijtenbeek: ,,Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, waaronder van ALTIS, mag ook de 23e editie van deze Rabobank Hooglandse Dorpsloop als bijzonder geslaagd worden beschouwd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie