Ik geloof (niet)

11 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Wat heeft u met de kerk?

,,Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin. Als kind ben ik gedoopt en bezocht ik de zondagschool en tienerclub. Later heb ik zelf de keuze voor God gemaakt en in de kerk belijdenis gedaan van mijn geloof. De kerk is voor mij een plek waar ik, na een drukke werkweek, op adem kan komen en rust vind. Een plek waar ik God ontmoet en waar ik toegerust word voor mijn persoonlijke leven en mijn plek in de samenleving.”

Wat is de reden dat u kerkelijk bent?

,,In de kerk kan ik me samen met anderen op God richten. De kerkelijke gemeenschap biedt me structuur en stimuleert me om geestelijk te groeien, ervaringen met anderen te delen en om anderen te bemoedigen.”

Wat gelooft u?

,,Het geloof in God neemt een belangrijke plaats in in mijn leven. Ik geloof dat wij hier niet toevallig zijn. God heeft ons gemaakt met een doel. Hij heeft een plan met ons leven. Soms begrijp ik het plan van God niet, dan wijst Hij een weg die ik zelf niet zou kiezen. Achteraf blijkt toch wel vaak dat Hij het beste met me voor had.”

Wat is de waarde van de kerk voor de samenleving volgens u?

,,God heeft de kerk opgedragen Zijn liefde zichtbaar te maken in de samenleving. Om de mensen om ons heen te vertellen en te doen ervaren dat God liefde is. Daarnaast is het de taak van de kerk om voor de samenleving en voor de stad te bidden, zoals bijvoorbeeld tijdens de kerkdiensten maar ook tijdens de komende ‘7 dagen van gebed voor Amersfoort’, die Stadsgebed Amersfoort organiseert.”

Wat zijn de ‘7 dagen van gebed voor Amersfoort’?

,,In de periode van 17 mei tot en met 23 mei komen christenen op verschillende locaties in Amersfoort samen om te bidden voor de stad. Bijvoorbeeld voor vrede en veiligheid: dat God ons stadsbestuur vertrouwen en wijsheid geeft om de juiste beslissingen voor de stad te nemen. Voor gerechtigheid en barmhartigheid: dat Amersfoort solidair zal zijn met de armen en zwakken. Voor de multiculturele samenleving: dat er ontmoeting zal zijn tussen mensen met diverse achtergronden en dat we groeien in begrip en respect voor elkaar.

oor de jongeren en gezinnen: dat kinderen opgroeien tot evenwichtige, sociaal bewogen mensen. Voor meer informatie zie www.stadsgebedamersfoort.nl.”

De een mist de kerk als kiespijn, de ander kan niet leven zonder zijn of haar kerkelijke gemeenschap. In de rubriek ‘Ik geloof (niet)’ bevragen we meer of minder bekende Amersfoorters over hun relatie met de kerk. Deze keer Ingrid Allemekinders, lid van de St. Joriskerk en actief voor Stadsgebed Amersfoort.

Ingrid Allemekinders

,,Het is de taak van de kerk om voor de samenleving en voor de stad te bidden, zoals bijvoorbeeld tijdens de komende ‘7 dagen van gebed voor Amersfoort’.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie