Judoka’s Sportinstituut Hoogland succesvol

11 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Donderdagavond gingen de judoka’s in een gastgezin bij hun Tsjechische vriendjes waar ze erg veel lol hebben beleefd en ontzettend vervend zijn. Voor de ouders, die het weekend in een hotel verbleven, was een feestavond georganiseerd, met onder andere een spectaculaire vuurspuugact.

AMERSFOORT - Donderdag 3 mei vertrokken zeventien judoka’s en elf ouders van Sportinstituut Hoogland met vijf auto’s naar een Internationaal judotoernooi in Amersfoorts zusterstad Liberec in Tsjechië. Het was de elfde keer dat deze uitwisseling plaatsvond. Waarmee Sportinstituut Hoogland de vereniging is met de langste uitwisselingstraditie met Liberec.

door Ed van den Berg

Vrijdag 4 mei had de organisatie in Liberec een verrassend programma voor de Amersfoortse gasten in petto. Zo zijn ze wezen bobsleeën, hebben ze een toren beklommen, souvenirs in de stad gekocht en gezwommen in het fraaie zwembad Babylon.

Zaterdag 5 mei waren er de wedstrijden, de Grand Prix Liberec.

Aan het toernooi werd deelgenomen door z’n 350 judoka’s uit natuurlijk Tsjechië, Polen en Duitsland. De judoka’s van Sportinstituut Hoogland waren zeer succesvol. Eerste plaatsen waren er voor Natascha van Kommer, Selina Evripidou, Maurice Nijhuis, Nino Struik, Mats van Nieuwenhuizen, Rashid Dijks en Gerbrand van Putten. Een tweede plaats voor Joost van Putten.

En derde plaatsen waren er voor Geerle Bakker, Tijmen van Breukelen, Dennis Voskuilen, Job & Stijn Koop. Voor Nick Gemke, Lars van Nieuwenhuizen, Kasper Noordover en Tom Engelman was er ditmaal geen prijs.

Zondag 6 mei was het weer afscheid nemen van de Tsjechisch judovrienden en de gastgezinnen. Tot het eerste weekend van februari 2008, want dan zijn de Tsjechische judovrienden weer te gast in Amersfoort om deel te nemen aan het 15e Internationale Hooglands Judotoernooi. Hiermee kwam een eind aan een bijzonder geslaagd weekend.

Het Tsjechische toernooi is qua opzet kleiner dan het Hooglandse. In Hoogland doen 800 judoka’s mee die op tien matten kunnen judoën. In Liberec zijn dat er 350 op vier matten. En door de buitenlandse deelname is het Hooglandse toernooi ook sterker bezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie