Extra aandacht voor Kruiskamp

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

In het gebied rondom basisschool De Vlindervallei spelen veel kinderen en ontmoeten jongeren elkaar. Op dit moment wonen er kunstenaars in het naastgelegen pand, de voormalige Jeugdtheaterschool, maar na de verbouwing wordt De Vlindervallei er gevestigd. In het oude gebouw van deze basisschool komen dan onder meer een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een buitenkast waar kinderen speelgoed kunnen lenen. ,,Tijdens de verbouwing van de Jeugdtheaterschool zal de ruimte voor jeugd en kinderen flink kleiner worden doordat er een hek om het gebouw wordt geplaatst. Om problemen te voorkomen, zal de SRO dan zorgen voor meer sportbuurtwerk. Ook komt er een picknicktafel en er komen ballenvangers achter het kunstgrasveld. Verder willen we de verbouwingsperiode zo kort mogelijk houden”, vertelt Stolwijk. De verbouwing van de Jeugdtheaterschool start vermoedelijk eind 2007.

Aanpak De Linie en speelruimte bij Vlindervallei AMERSFOORT - Het gebied rondom basisschool De Vlindervallei en ‘De Linie’, een buurtje bij de Liendertseweg en de Ringweg Kruiskamp, krijgen extra aandacht in het kader van de veiligheidscampagne ‘Veilig op straat’. Dat vertelde projectleider Marianne Stolwijk afgelopen maandagavond tijdens een informatieavond voor bewoners van Kruiskamp in activiteitencentrum De Drietand aan het Neptunusplein.

door Natanja Vreugdenhil

‘De Linie’ is gekozen als ‘aandachtsgebied’ omdat de leefbaarheid in dit buurtje volgens de gemeente voor verbetering vatbaar is. Projectleider Stolwijk: ,,Bewoners ervaren overlast van hangjongeren. De politie krijgt uit dit gebied veel meldingen en aangiftes. Op het binnenterrein bij flatwoningen wordt afval gestort. Er is sprake van vandalisme, met name door uitgaanspubliek dat de binnenstad verlaat. Slecht verlichte achterpaden maken dat wie iets slechts in de zin heeft, snel weg kan schieten.” De komende tijd gaat de gemeente met verschillende andere partijen proberen de leefbaarheid in het buurtje te verbeteren. Zo wordt onder meer de verlichting verbeterd en aan de hangjongeren wordt gevraagd, of zij niet iets anders willen dan alleen maar hangen.

De hele wijk Kruiskamp is in 2007 overigens aandachtsgebied, in gemeentelijke termen ‘hotspot’, tijdens de veiligheidscampagne ‘Veilig op straat’. Het Neptunusplein, dat al twee jaar extra aandacht krijgt van gemeente, politie en welzijnswerk, blijft ook dit jaar aandachtsgebied. Volgende week krijgt het plein in het kader van de campagne weer een grote schoonmaakbeurt, zoals dat nu twee keer per jaar gebeurt.

Tijdens de informatieavond zat het activiteitencentrum afgeladen vol met zo’n honderd wijkbewoners. Zij waren onder meer gekomen voor informatie over parkeerproblemen op het Neptunusplein. Hier is een parkeerschijfzone ingericht, waar van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00-17.00 uur maximaal twee uur met een parkeerschijf mag worden geparkeerd. Bewoners van het plein hebben ontheffing gekregen. Maar een aantal bewoners meldde tijdens de informatieavond dat volgens hen meer maatregelen nodig zijn. Zo zouden er meer parkeerplaatsen moeten komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie