Majle Hogeveen (links) en Aaliyha Muggen bedachten 'Levensweg'. Coralieke Hoofd: (zittend): ,,Het sluit perfect aan bij ons."
Majle Hogeveen (links) en Aaliyha Muggen bedachten 'Levensweg'. Coralieke Hoofd: (zittend): ,,Het sluit perfect aan bij ons." Arnoud J Spaaij
Advertorial

SNS geeft jongeren advies

16 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Er was een tijd waarin je het stukslaan van je spaarvarken als belangrijk moment in je leven kon zien. Jongeren hebben nu veel meer momenten waarop ze financiële beslissingen moeten nemen. De SNS-bank geeft er advies over via een online evenement in samenwerking met studenten van de Hogeschool Utrecht.

Arnoud J Spaaij

Majlen Hoogeveen en Aaliyha Muggen studeren aan de Hogeschool Utrecht. Ze zijn tweedejaars Ad Eventmanagers en hun idee om jongeren beter te informeren over financiën, bleek na een pitch bij de SNS-bank, helemaal in de roos geschoten.
Het idee was goed maar de uitvoering in coronatijd bleek ingewikkeld. Toch wisten ze samen met nog vier studiegenoten hun plannen, in samenwerking met het team van de Financiële Weerbaarheid van SNS Amersfoort, vorm te geven. In een virtuele omgeving, zo bedachten ze, is het ook heel goed mogelijk uitleg te geven over financiën, complexe administratieve zaken en belangrijke beslissingen in het leven van jongeren. „Zo hebben we het evenement omgevormd naar een online event. In de periode van achttien tot eenentwintig januari gaat het plaatsvinden”, zegt Aaliyha die zich vooral met de vormgeving bezighoudt. De huisstijl met kleuren en logos’s, de graphics en de herkenbaarheid die straks gebruikt worden zijn vooral van haar hand.

De leerlingen van de Hogeschool Utrecht organiseren het eigenlijk voor zichzelf. „Ja dat klopt”, zegt Majlen. ,,We zijn zelf doelgroep maar ook ervaringsdeskundigen.” Zelf ging ze er in een tussenjaar op uit met de rugzak en daarom zal ze zelf straks een van de online sprekers zijn. Ze gaat verder: „Zo kristalliseerden we ook ons plan uit. We ontdekten dat veel jongeren tenminste vier momenten in hun leven hebben waarin belangrijke, financiële, beslissingen genomen moeten worden. Dat is meer dan een studiebeurs aanvragen. Jongeren tussen de achttien en zevenentwintig jaar moeten veel beslissen: gedurende hun studietijd, een mogelijk tussenjaar, als ze op zichzelf gaan wonen en wanneer ze eventueel zelf als jonge ondernemer willen starten. Dat zijn ook de onderwerpen, die levensfases die wij zullen behandelen.”

Het online event heeft de pakkende titel Levensweg. „Dat vonden we ook mooi passen bij onze dienstverlening die we inrichten rondom de belangrijke levensfases van mensen”, vult Coralieke Hoofd van de SNS aan. „Naast dat we als SNS de jongvolwassenen graag adviseren wanneer ze in de fase zijn om een woning te kopen, komen we ook graag eerder met deze jongeren in contact om ze te adviseren over hun financiële levensloop’. Klant of geen klant van SNS.”

Hogeschooldocent Bart Vos van de Hogeschool Utrecht is ook erg enthousiast over het project: „Eigenlijk zouden we deze vorm van samenwerken tussen studenten en bedrijven veel meer moeten doen. Dit is een prachtig voorbeeld waarin de studievakken synchroon lopen met de invulling die bedrijven willen.”
Details over het online event Levensweg worden gegeven op Facebook, Insta en Linkedin.

SNS Bank Amersfoort
Leusderweg 93
3818 AA Amersfoort
Tel. 030-6333000

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie