Deelnemers tijdens de wedstrijd
Deelnemers tijdens de wedstrijd Special Arts

Het groot poëziefeest in Flint

3 april 2018 om 17:21 lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 11 april vindt in Flint het slotfeest plaats van de landelijke poëziewedstrijd van Special Arts. Deze finale is bedoeld voor dichtende mensen met een verstandelijke beperking. Flint en Special Arts slaan hierbij de handen ineen om voor bezoekers en deelnemers een onvergetelijke dag te creëren.

Het Andere Gedicht georganiseerd door Special Arts is een taalstimulerend poëzieproject voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met onder andere een landelijke poëziewedstrijd. Het wordt een spetterend feest met theater, dichters, poëtische verrassingen en muzikale gasten als zangeres Elske DeWall, popduo The Mockingbirds en Terts Brinkhoff (oprichter van de Parade). De presentatie is in handen Art-Jan de Vries, theaterambassadeur van Special Arts. En natuurlijk zal de vakjury onder leiding van Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin de prijswinnaars van de poëziewedstrijd bekendmaken. 

Samenwerking Flint

Special Arts heeft met dit concept de samenwerking opgezocht met Flint. Flint is een theater voor en door de stad en constant op zoek naar die verbinding met de stad. Karin klein Wassink – Evenementencoördinator Flint – ‘’Wij vinden Special Arts en Het Groot Poëziefeest een mooi en verrassend concept waarbij wij als theater een beetje mee kunnen helpen om de presentatie van de dichtbundel een feestelijk en theatraal tintje te geven. Behalve zorgen dat het technisch vlekkeloos verloopt, hebben we die dag  stagiaires die we een kijkje achter de schermen geven.’’
Flint biedt de mogelijkheid aan deelnemers van het poëziefeest om een dagje mee te lopen in het theater. Denk bijvoorbeeld aan hapjes klaarmaken in de keuken of backstage helpen. Daarnaast heeft de Stadsprogrammeur van Flint, Lennart van den Hof, als jurylid meegekeken welke drie poëtische acts een plaats krijgen op het podium. Op die manier is er gezocht naar originele manieren om gezamenlijk het feest tot een succes te maken.

Maatschappelijke betrokkenheid
Flint zet zich graag in als vooraanstaand platform voor cultuur, ontmoeting en ontspanning en faciliteert en verbindt daarbij personen, bedrijfsleven en culturele instellingen uit stad en regio. Daarbij belicht Flint zijn maatschappelijke waarde vanuit verschillende invalshoeken. De samenwerking met Special Arts is hier een mooi voorbeeld van!

Kaartverkoop                 

Bel voor kaarten naar de kassa 033 – 4229 229 of kijk op www.flint.nl/specialarts.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie