VVD zet vraagtekens bij begeleiding arbeidsgehandicapten

3 april 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De raadsfractie van de VVD plaatst vraagtekens bij de begeleiding van werklozen met een arbeidshandicap. De fractie bereikten signalen dat ongemotiveerde werkzoekenden met rust gelaten worden door de professionals hen aan het werk moeten zien te helpen.

De gemeente Amersfoort heeft recent de participatiewet aangenomen om onder andere werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Uit het landelijke inspectierapport ,,Werken met beperking'' blijkt dat voornamelijk de gemotiveerde klanten worden geholpen.De klanten die niet gemotiveerd zijn, komen in een 'passieve caseload' terecht. De professionals kiezen liever voor de klanten met hogere slagingspercentages op de arbeidsmarkt. Bovendien worden voor de niet-gemotiveerde klanten geen trajecten ingekocht.

Door de economische crisis hebben sommige gemeenten er bewust voor gekozen om hun voorkeur te geven aan de werkzoekenden met hogere slagingspercentages.

De VVD-fractie wil van het college weten hoe in Amersfoort werkzoekenden met een arbeidsbeperking worden begeleid. Ook willen de liberalen inzicht in het aantal en de aanpak van ongemotiveerde werkzoekenden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie