Paaswandeling onder barre omstandigheden

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Meer dan zestig wandelaars namen op Stille Zaterdag deel aan de paaswandeling door het landelijk gebied van Hoogland West.

Elk jaar vraagt de Flora en Faunagroep Hoogland West toestemming om op plekken te mogen wandelen die anders gesloten zijn. Dit jaar liep de wandelroute voor een deel over de Grebbelinie langs de Eem, was er een tussenstop bij de geitenboerderij Breevoort en is er door de weilanden gelopen van verschillende agrarische bedrijven.

Door het koude weer waren de velden en bomen wit en was het prettig om stevig door te stappen. De koffiestop met uitzicht op de melkgeiten, iets over de helft van de route, kwam dan ook gelegen. Na de tussenstop had de zon de sneeuw laten verdwijnen en viel er zo nu en dan wat natte sneeuw.

Vanwege de grote opkomst werd er in drie groepen gestart. De eerste groep zag reeën, hazen en andere dieren die de lente al roken. De tweede groep had een bijzondere ervaring met een knobbelzwaan die het wandelpad aanzag als een stuk van zijn startbaan en rakelings overvloog. Maar een aantal mensen van de derde groep hadden nog de meest bijzondere ervaring. Vlak voor het eind van de tocht zagen ze de kop van een vos die wel een beetje verbaasd keek naar de vele wandelaars in zijn weiland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie