Raadslid Van Koningsveld sluit zich aan bij het CDA

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ben van Koningsveld stapt over van Trots naar het CDA. Van Koningsveld en buitengewoon raadslid voor Trots, Arie Den Ouden, waren al lid van het CDA, maar treden nu ook toe tot de lokale CDA fractie. CDA fractievoorzitter Roland Offereins is verheugd over de stap van Van Koningsveld en Den Ouden.

Offereins: ,,Zowel binnen als buiten de gemeenteraad geldt Van Koningsveld als een goed raadslid. Hij is sterk in het debat, komt met originele oplossingen en heeft het hart op de tong. Den Ouden ondersteunt Van Koningsveld prima. Wij zijn blij met deze versterking."

Toch was de uitbreiding van de CDA fractie geen uitgemaakte zaak, toen Van Koningsveld bij het CDA aanklopte.

Offereins: ,,We hebben goed over het verzoek moeten nadenken. Hoewel er veel raakvlakken zijn tussen wat het CDA vindt en wat Trots vindt, zijn er ook verschillen. Maar in gesprekken met diverse CDA fractieleden en met onze CDA partijvoorzitter heeft Ben ons kunnen overtuigen van zijn verwantschap met de CDA uitgangspunten. En bij het CDA geldt: wie zich verwant voelt met die uitgangspunten is van harte welkom!"

Kersvers CDA raadslid Van Koningsveld: ,,Hier in Amersfoort is er maar één andere partij die constructief problemen probeert op te lossen, die niet verzandt in machtsspelletjes of roekeloos geld uitgeeft van volgende generaties en dat is het CDA. We moeten beseffen dat het economisch niet voor de wind gaat. Potjes met miljoenen om problemen op te lossen zijn er simpelweg niet meer. Juist nu zie je heel duidelijk wie er verantwoordelijk wil besturen en wie er doet of z'n neus bloedt."

Van Koningsveld ziet veel overeenkomsten tussen het CDA en zijn oude partij. ,,Binnen de raad zijn wij vaak gelijkgestemd met het CDA. Op diverse gebieden, zoals veiligheid, sport, sociale zaken en economie zitten we in Amersfoort op nagenoeg dezelfde lijn. De fractie van het CDA Amersfoort is een mooi team en we zijn er van overtuigd dat we elkaar goed kunnen versterken."

De rol voor Trots in de landelijke politiek lijkt uitgespeeld. Maar Van Koningsveld zit nog vol passie en energie om zich in de gemeenteraad voor de Amersfoorters in te zetten. Van Koningsveld: ,,Ik ben voor Trots de politiek ingegaan om de stad beter te maken. Om vernieuwing te brengen. Daar is niets aan veranderd. Binnen de kernwaarden van het CDA is daar heel veel ruimte voor. Voor het CDA ga ik onverminderd door met aanpakken van misstanden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie