Eerste MudRunFun is vooral bron van vermaak

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Ruim 1800 mensen deden Tweede Paasdag mee aan de eerste MudRunFun in Amersfoort (Vathorst) .De deelnemers meldden zich aan de start op het bedrijventerrein nabij de IKEA en werden onder een stralend blauwe hemel toegejuicht door 2500 toeschouwers. Zij zagen hun familie en vrienden ploeterend, of juist op hilarische wijze, over de modderobstakels gaan.

Het parcours kende diverse afstanden, onder andere een 2,5 km, 5 km, 8 km en 16 km heat. Er was ook een speciale Kidsrace, die erg populair was. Wat is er nou leuker dan lekker door de modder te kruipen en er ook nog een medaille voor te krijgen?

De deelnemers konden zich van te voren inschrijven via www.mudrunfun.nl, individueel of in temverband. De meest vreemde teamnamen kwamen voorbij (the mudvukkers, mudbabe's, team Proost!, Ladies of the Mud). Naast studenten en vriendengroepen deden ook veel bedrijven mee. Er werden teams van de politie, jeugdbrandweer, het leger en sportinstructeurs gespot, maar ook van supermarkten en andere lokale ondernemingen.

De organisatie heeft maandenlang toegewerkt naar deze eerste MudRunFun. Ondanks het hoge fun-gehalte kende niet alleen het parcours maar ook de organisatie 's ochtends ook wat obstakels. De elektronische inschrijving viel uit, waardoor man en macht moest worden ingezet om de deelnemers handmatig in te schrijven. Vervolgens viel per ongeluk door een ballon het startschot van de 16 km te vroeg, terwijl het parcours nog niet helemaal klaar was.

Dat leverde verwarring en ergernis op. De tweeling Nanja en Rianne Schorel van de organisatie: ,,We vonden het vreselijk dat het gebeurde, maar op dat moment kan je er niets meer aan doen. We hebben zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht, Helaas duurde dat langer dan verwacht, waardoor de 16 en 8 km er behoorlijk wat hinder van hebben ondervonden."

De run werd een tijdje stil gelegd, het parcours in orde gemaakt en de rest van de dag verliep redelijk soepel. Ook al verdwaalden er toch nog wel eens wat deelnemers, de meesten kwamen dolenthousiast over de finish. ,,Het was met recht een FUN-loop", verklaart de druipende Frans. ,,Ook al was het parcours soms niet duidelijk, de maffe obstakels en de modder maakten alles weer goed."

De toeschouwers stonden breed grijzend toe te kijken en foto's te maken. ,,Zoiets heb ik nog nooit gezien", vertelt Esther. ,,Dit is toch echt een aanwinst voor Amersfoort? Ik heb me rot gelachen." Helaas voelde ze niet de behoefte om zelf in de modder te springen. ,,Vanaf dit plekje maak ik het allemaal mee, dat is wel voldoende!"

De komende weken doet de Mudrunfun Lansingerland aan (7 april) en het stadscentrum van Zwolle (14 april). De organisatie nodigt iedereen uit om zich alsnog in te schrijven. ,,We hebben vandaag de aftrap gehad en geleerd van een aantal kinderziektes, onder andere over het inschrijfproces en de tijdswaarneming. Volgende week is dat allemaal opgelost. Gelukkig heeft het merendeel van de deelnemers en toeschouwers echt een fun-dag gehad, en dat was precies de bedoeling!"

Meer informatie of inschrijven? www.mudrunfun.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie