ASC Nieuwland - AH '78 5-1 (4-0)

3 april 2013 om 00:00 Sport

ASC Nieuwland is door de ruime winst op de gedoodverfde degradant AH '78 periodekampioen geworden. Bubbels dus in de kantine van ASC Nieuwland. Mensen hebben vandaag echt genoten van een sublieme eerste helft,'' aldus oefenmeester Henk van Zoeren die werkelijk smulde van de twee doelpunten van Joël Brandsen. Na de snelle 2-0 voorsprong ging het publiek er even lekker voor zitten om getuigen te zijn van een doelpuntenregen. Die kwam helaas niet. Alleen Hossein Mezbenali wist zich twee keer listig door de defensie van AH '78 te wurmen. Het leverde twee doelpunten op waaronder een uit een penalty die Mezbenali zelf nam. In het tweede bedrijf stokte de aanval enigszins. De hoofden waren meer bij de bubbels,'' aldus Van Zoeren. Janic Makizodila wist nog een doelpunt aan het totaal toe te voegen. Een paar minuten voor zijn doelpunt strafte AH '78 een onoplettendheidje in de Amersfoortse defensie af met de enige tegentreffer.