Meerkring en De Kosmos bundelen krachten

29 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Montessoribasisschool De Kosmos uit Hoogland is per 1 april tot het netwerk van Meerkringscholen toegetreden.De Kosmos bestaat dit jaar 25 jaar. Om ook de volgende 25 jaar de onderwijsontwikkelingen goed vorm te kunnen blijven geven, is ervoor gekozen per 1 april de krachten te bundelen.

Vanaf die datum wordt het college van bestuur van De Kosmos gevormd door het college van bestuur van Meerkring. Beide partijen kunnen op deze manier bredere onderwijsvariatie voor hun leerlingen bieden en beter inspelen op de wensen van ouders en kinderen, zo laten de organisaties in een persbericht weten. Tevens organiseert De Kosmos zich op deze manier onder een professioneel bestuur.

De school is al jaren een uitstekend presterende Montessoribasisschool, waarbij de modernste onderwijstechnieken toegepast worden om het maximale uit kinderen te halen.

Stichting Meerkring bestaat uit 17 samenwerkende scholen. Met de komst van De Kosmos heeft Meerkring naast Dalton-, circuit- en Jenaplanonderwijs nu ook Montessorionderwijs in haar geledingen. Tevens heeft Meerkring een ruim aanbod voor minder- en meerbegaafde kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie