PvdA wil strengere controle in seksbranche

28 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Er moet in Amersfoort scherper worden opgetreden tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel, vindt de PvdA. Raadslid Youssef El-Messaoudi heeft bij het college schriftelijke vragen ingediend om duidelijk te krijgen welke middelen de politie en gemeente inzetten om misstanden in de seksbranche te bestrijden. ,,Wij moeten stevig optreden tegen elke vorm van uitbuiting, en bijstand verlenen waar nodig. Met alleen straffen kom je er niet", aldus El-Messaoudi.

Op initiatief van PvdA'ers als minister Lodewijk Asscher en Kamerlid Myrthe Hilkens wordt er sinds kort weer kritisch gekeken naar het Nederlandse prostitutiebeleid. ,,Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een substantieel deel van de prostituees is onderworpen aan verschillende gradaties van dwang en mensenhandel", zegt El-Messaoudi. ,,In Nederland zijn wij altijd trots geweest over onze liberale opvattingen, maar dat moet niet betekenen dat we wegkijken voor uitbuiting en mishandeling."

Amersfoort telt op dit moment vijf seksinrichtingen met een geldige vergunning. El-Messaoudi wil weten hoe de gemeente deze instellingen controleert op gedwongen prostitutie en mensenhandel en hoe vaak deze controles plaatsvinden. Ook wil de PvdA dat het college nadenkt over nieuwe manieren waarop de gemeente politie en justitie kan ondersteunen bij het opsporen en bestraffen van misstanden. El-Messaoudi: ,,Het kan zijn dat met een efficiëntere en gerichte aanpak we met dezelfde middelen meer kunnen bereiken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie