Actie families voor families verloopt succesvol

28 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De actie van Families voor Families voor de inrichting van familiekamers in het nieuwe Meander Medisch Centrum is een succes. Nog geen twee weken na de start heeft de actie al de inrichting voor meer dan drie kamers opgeleverd.

Twee Amersfoortse families hebben ieder een kamer toegezegd en de publieksactie verloopt ook voorspoedig. De doelstelling van Families voor Families, een initiatief van Lions Club Amersfoort in samenwerking met Meander Medisch Centrum, is om zeven kamers in te richten.

De actie startte op 16 maart op de Open Dag van Meander Medisch Centrum. De komende weken zal een actieteam te zien zijn op onder andere de Leusderweg, het Eemplein en Emiclear. Ook op de sociale media, Facebook en Twitter is Families voor Families heel actief en probeert zij fondsen te werven dit goede doel.

Meander Medisch Centrum heeft ervaring met familiekamers op haar huidige locaties. Voor de inrichting van de nieuwe kamers is een werkgroep opgericht met vertegenwoordigers van gebruikers en personeel. De inrichting van de kamers is afgestemd op de wensen en behoeften van de patiënten en hun naasten die er gebruik van maken. Er is ook goed gekeken en geluisterd naar ervaringen bij andere ziekenhuizen, waaronder het UMC Utrecht.

Twee families hebben zich afgelopen week gemeld om ieder de inrichting van een hele kamer te doneren. ,,Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk zo'n kamer is waar je je even kan terugtrekken met je naasten als je in het ziekenhuis verblijft en ik hoop dat alle families in Amersfoort en omgeving hun steentje bijdragen'', aldus een geefster van een familiekamer, die verder anoniem wil blijven.

Voor de organisatie van de actie Families voor Families is dit een enorme steun in de rug. ,,We waren al buitengewoon tevreden met de start op de Open Dag in Meander Medisch Centrum. De actie spreekt bij veel mensen aan en we krijgen heel veel positieve reacties en ook donaties. Maar dat families een hele kamer voor hun rekening willen nemen hadden we niet verwacht.'' zegt Paul Pietersen, woordvoerder van de actie, waarna hij benadrukt dat iedere gift aan de actie hem even welkom is: ,,Iedereen draagt op zijn of haar manier bij, dat is toch mooi. Je kan al vanaf tien euro meedoen met de actie.''

De actie van Families voor Families loopt nog tot half mei en is te volgen via www.facebook.nl/fam4fam, twitter (@fam4fam) en www.familiesvoorfamilies.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie