Afasiekoor Beweging 3.0 helpt mensen zingenderwijs met spraak

28 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT- In februari 2013 is Beweging 3.0 gestart met een afasiekoor. Deze nieuwe vorm van logopedie en muziektherapie biedt extra ondersteuning aan mensen met afasie, die vaak veel moeite hebben met het vinden van woorden en/of het spreken.

Door te zingen komen woorden vaak makkelijker op gang. In woonzorgcentrum De Lichtenberg in Amersfoort zingt het koor elke vrijdagochtend van 11.00 tot 12.30 uur, onder begeleiding van een logopediste en een muziektherapeute, bekende liedjes. Daarnaast oefent het koor op een melodie 'een zin op maat' op een melodie, als ondersteuning voor het dagelijks leven. Een voorbeeld hiervan is de zin 'mag ik koffie'.

,,Het zijn de kleine dingen die het 'm doen. Vanwege de afasie is het voor deze mensen lastig contacten te leggen en voelen zij zich veelal afgezonderd van de buitenwereld. Ieder uitgesproken woord of zinnetje is dus een overwinning'', aldus Sandra Breman, logopediste van Beweging 3.0. ,,Als je dan hoort dat iemand altijd blij en voldaan is als hij terugkomt van het koor of als een familielid opmerkt dat een mevrouw beter en spontaner vanuit zichzelf praat, dan geeft me dat ontzettend veel voldoening. Dat is waar je het voor doet.''

Inke Krudde begeleidt het koor als muziektherapeute: ,,Voor mensen met afasie is het een geweldige ervaring te merken dat zingen helpt om de verbale mogelijkheden te vergroten. Deelnemers hebben onderling veel plezier en het contact met lotgenoten geeft meer zelfvertrouwen.''

Aanmelden afasiekoor

Deelnemen aan het afasiekoor? Dat kan! Het koor is er voor inwoners van de regio Eemland en directe omgeving, met een afasie en/of verbale apraxie en niet intramuraal onder behandeling zijn bij Beweging 3.0. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u contact opnemen met:

Sandra Breman, (033) 469 63 10 of sandra.breman@beweging3.nl.

Inke Krudde, (06) 109 189 27 of info@spraakmuziektherapie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie