Pianoconcert Hannke de Heer

27 maart 2013 om 00:00 Nieuws

VERMEERKWARTIER - De Amersfoortse pianiste Hanneke de Heer geeft op zondag 7 april een middagconcert in De Oude Viltfabriek. Deze muzikale middag start om 14.00 uur met een hartelijk welkom aan de Eemlandse Koffietafel. Vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur zal Hanneke werken van Frédéric Chopin en Franz Schubert ten gehore brengen.

Hanneke de Heer behaalde reeds op jonge leeftijd een eerste prijs op het pianoconcours te Amsterdam. Als 16 jarige debuteerde zij, met orkest, in het piano-concert in A gr.t.K.V.414 van Mozart. Op aanraden van Eduardo del Pueyo, de Spaanse pianist, verdiepte zij zich in de piano-esthetiek van Marie Jaëll, leerlinge van Franz Listz. Deze methode richt zich op klankschoonheid en beheersing van de pianistische beweging.

Hanneke de Heer studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Groningen, waar ze o.a. het einddiploma uitvoerend musicus, cum laude, behaalde. Het ministerie van Cultuur kende haar een studiebeurs toe om haar muziekstudie te vervolgen.Zowel tijdens als na haar conservatoriumtijd gaf ze pianorecitals, deed veel kamermuziek en verleende haar medewerking aan liederen recitals.

De wijze lessen van en de jarenlange vriendschap met Eduardo del Pyeyo hebben een diepe indruk gemaakt op Hanneke. Hij is voor haar een bijzondere bron van inspiratie en is van grote invloed geweest op haar muzikale ontwikkeling.

De entree bedraagt € 5,00 en wordt gedoneerd aan Project Asha in Bangladesh.

De Oude Viltfabriek, Arnhemseweg 47, Amersfoort

Zondag 7 april 2013, aanvang 14.00 uur

Meer informatie: De Oude Viltfabriek, Arnhemseweg 47, Amersfoort. www.deoudeviltfabriek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie