Overeenkomst appartementen Waterhart

27 maart 2013 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Afgelopen week is de overeenkomst voor de bouw van het project Het Waterhart in Amersfoort ondertekend. De Alliantie, Heijmans Woningbouw en Dura Vermeer Bouw Hengelo gaan samen 32 vrije sector appartementen realiseren in dit bijzondere project in Vathorst. De bouw start in mei 2013, de oplevering staat gepland in de eerste helft van 2014.

Het Waterhart heeft een zeer duurzame energievoorziening. Het appartementengebouw wordt uitgerust met een warmte-koudeopslag (WKO) waarbij energie in de vorm van warmte of koude opgeslagen wordt in de bodem. Hierdoor kunnen de woningen niet alleen verwarmd, maar in de zomer ook gekoeld worden. Op de begane grond komen twee woningen met privé buitenruimte aan het water. De rest van de woningen ligt verdeeld over de zes overige woonlagen van het gebouw. De afgeronde hoeken van de verdiepingen en de rondlopende balkons zorgen voor een afwisselend beeld. De vierkamerwoningen worden met een zeer hoge kwaliteit afgewerkt en krijgen een luxe keuken en badkamer.

Het Waterhart ligt in het midden van Vathorst op een eiland in een grote waterpartij in deelplan De Bron. In de buurt liggen het winkelcentrum en station Vathorst. Aan de oostkant van Het Waterhart komt een openbaar park met een strand en een multifunctionele accommodatie met onder meer twee basisscholen, kinderopvang, wijkwelzijnswerk en tienerwerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie