Amersfoortse auteur getipt voor Kinderjury

23 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Spookschrijvers, het nieuwste boek van Henk Hardeman, staat dit jaar op de tiplijst van de Kinderjury. Tweemaal eerder werden zijn boeken getipt. Hardeman, die in Amersfoort woont, hoopt dat driemaal scheepsrecht is. ,,Ik ben nu vijftien jaar schrijver, dus het zou superleuk zijn als ik dit jaar zou winnen." Bibliotheek Eemland vindt dit ook en heeft daarom tien exemplaren van Spookschrijvers extra besteld, zodat zo veel mogelijk kinderen het kunnen lezen en hun stem op het boek kunnen uitbrengen.

Henk Hardeman debuteerde in 1998 met Het zwarte vuur, een spannend fantasyverhaal. Sinds 2000 worden zijn boeken uitgegeven door Uitgeverij Holland (onder meer bekend van Paul Biegel). Hardemans boeken zijn meestal erg grappig en spannend, zoals bijvoorbeeld De prinses van Ploenk, dat drie keer werd herdrukt en als toneelstuk en musical op de planken werd gebracht. Recent nog door theatergroep 4Kids uit Hoevelaken.

Met Spookschrijvers slaat Hardeman een wat andere weg in. ,,Het is hier en daar natuurlijk nog wel grappig", aldus Hardeman, ,,want een boek kan nu eenmaal niet zonder humor. Er zitten bijvoorbeeld knipoogjes in naar het Griezelgenootschap en Paul van Loon. Maar dit verhaal is een stuk grimmiger en ook voor een wat ouder publiek dan mijn vorige boeken."

Spookschrijvers gaat over een schrijfwedstrijd waarmee kinderen voor hun school een bezoek van een schrijver kunnen winnen. Maar GG, zoals de schrijver mysterieus heet, is niet zomaar een schrijver. Gaandeweg wordt duidelijk dat hij gevaarlijk is. Zijn boeken zijn zo verslavend dat kinderen aan niets anders meer toe komen. Ze vergeten zelfs te eten. En het grootste raadsel is: waar haalt GG zijn ideeën vandaan? Twee kinderen en hun meester proberen hem te stoppen, maar of het ze lukt? Een superspannend boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of tien.

Kinderen die op Henk Hardeman willen stemmen, gaan naar www.kinderjury.nl en stemmen op Spookschrijvers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie