Tien jaar cel voor overvaller geldtransport

22 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 34-jarige man uit Mijdrecht is vrijdag veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor een overval op een geldloper in Amersfoort. De Mijdrechter was volgens de Utrechtse rechtbank ook betrokken bij twee andere bankovervallen en een plofkraak.

Twee gemaskerde mannen op een scooter overvielen op 19 december 2011 een geldloper die op de Van Randwijcklaan een geldautomaat kwam bijvullen. Onder bedreiging van een vuurwapen maakten ze 260.000 euro buit. De overvallers vluchtten op de scooter, maar stapten vervolgens over in een gestolen bestelbus.

Volgens de rechtbank moet de Mijdrechter een van de overvallers zijn geweest. Drie getuigen herkenden hem op een politiefoto als de man die ze kort voor de overval bij de scooter hadden zien staan. De Amersfoorters trokken later hun belastende verklaring weer in, maar de rechters zagen geen reden om aan de aanvankelijke herkenningen te twijfelen.

De rechtbank vond verder bewezen dat de verdachte op de achtergrond betrokken was geweest bij een bankoverval in Amsterdam, een mislukte bankroof in Driebergen-Rijsenburg en een plofkraak op een pinautomaat in Lelystad. In de woning van de Mijdrechter was bovendien een geluidsdemper en een busje pepperspray aangetroffen.

Tegen de verdachte was 12 jaar celstraf geëist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie