VVZA verliest topper

27 maart 2013 om 00:00 Sport

UTRECHT - Kampioenskandidaat VVZA had zondag goede zaken kunnen doen als de ploeg de uitwedstrijd tegen concurrent tot een goed einde had gebracht. De topper in de derde klasse D eindigde echter in een teleurstellend resultaat voor de Amersfoorters. Met 3-0 werden zij door de Utrechters verslagen.

Op vreemde bodem bood VVZA de thuisclub prima partij. De gasten kregen ook genoeg kansen maar die werden niet benut. Halverwege de eerste helft kreeg Kenneth van de Wiel de bal ongelukkig tegen zijn handen. De scheidsrechter kende geen pardon en wees naar de elfmeterstip: 1-0.

Twee minuten na rust belandde de bal uit een door een Utrechter genomen vrije trap in het doel van VVZA: 2-0. Het antwoord op die treffer bleef ook uit, waarna Nieuw Utrecht uit een counter de eindstand op 3-0 bepaalde.