Aanbesteding Kersenbaan gestart

21 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van B en W heeft besloten te starten met de aanbesteding voor de Kersenbaan. Voorwaarde was, zoals in het coalitieakkoord vermeld, dat een nadere onafhankelijke financiële analyse aantoont, dat het project binnen het budget blijft. Dit is nu gebleken. Hierdoor kan gestart worden met de eerste fase van de aanbesteding, namelijk het selecteren van marktpartijen voor de uitvoering. Ook zijn inmiddels de omgevingsvergunningen aangevraagd.

Met de aanleg van de Kersenbaan verbeteren de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de omliggende woonstraten. Het eerste deel van de Kersenbaan, tussen Stationsstraat en de Leusderweg is in 2000 aangelegd. Het gaat nu om het deel van de Leusderweg tot de A28, waarvan de inrichting van kruispunt Roethof een belangrijk onderdeel is.

Op 12 december 2012 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de beroepschriften tegen het bestemmingsplan Leusderkwartier-Kersenbaan en de hogere grenswaarden voor geluid. Vrijwel alle beroepschriften zijn ongegrond verklaard. Daarom kan de aanbesteding nu starten.

Nu het ontwerp en het bestek zijn afgerond, kan de aanbesteding van de Kersenbaan starten. In de eerste fase worden vijf geschikte marktpartijen worden geselecteerd. In de tweede fase van de aanbesteding worden deze vijf kandidaten uitgenodigd om met een voorstel te komen hoe en voor welk budget ze het project kunnen uitvoeren.

In het aanbestedingsproces zal het college nog twee maal een besluit nemen. Het eerste besluit betreft de start van de tweede fase van de aanbesteding; er wordt een totaal projectoverzicht geboden, waarin nogmaals een overzicht wordt gegeven van financiën en risico's en de gunningcriteria worden vastgesteld. Het tweede besluit betreft de gunning van de uitvoering, ter afsluiting van de tweede fase. De gunning aan een van de vijf kandidaten vindt alleen plaats als de aanneemsom binnen het beschikbare budget past.

Inmiddels heeft de gemeente ook de omgevingsvergunning voor de aanleg van de Kersenbaan aangevraagd. Zowel de bouw- als kapvergunningen zijn nu aangevraagd. Na het besluit, dat wordt gepubliceerd in de Stadsberichten, liggen de vergunningen 6 weken ter inzage en hiertegen kan bezwaar worden gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie