Stadhuis en Onze Lieve Vrouwetoren donker tijdens Earth Hour

21 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wereldwijd vindt zaterdag het jaarlijkse Earth Hour plaats. Het doel van dit evenement van het Wereld Natuur Fonds (WNF) is om mensen te laten nadenken over het milieu. Om 20.30 uur doen organisaties, overheden en consumenten over de hele wereld een uur lang hun lichten uit. De gemeente Amersfoort en beveiliger Securitas doven dan de lichten van het stadhuis. Ook de Onze Lieve Vrouwetoren is tijdens Earth Hour in duister gehuld.

Wethouder Cees van Eijk: ,,Door letterlijk het licht uit te doen zetten we symbolisch de duurzame toekomst in de spotlights. Het is een uitnodiging aan alle Amersfoorters om hun betrokkenheid bij de aarde kenbaar te maken. De stad kent zoveel initiatieven die bijdragen aan een duurzame samenleving: daar moeten we bewust bij stilstaan.''

Amersfoorters die deze uitnodiging aannemen en zaterdagavond ook een uur hun licht doven, kunnen dit melden op www.wnf.nl. Het WNF houdt bij hoeveel mensen, overheden en organisaties op 23 maart het licht uitdoen. Dit kan de komende jaren anderen aansporen om ook mee te doen.

Dit jaar staat Earth Hour in het teken van klimaatverandering en schone energie. De verbranding van fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas leidt tot de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Dit zorgt voor opwarming van de aarde die wereldwijd een grote bedreiging vormt voor de natuur en daarmee voor onszelf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie