Nieuwe bomen voor Park Randenbroek en omgeving

20 maart 2013 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Park Randenbroek krijgt momenteel haar eerste nieuwe bomen. Daarmee is deze week begonnen omdat de aanplant vorige week niet mogelijk was door het winterse weer. De komende tijd worden er veel nieuwe bomen, struiken en planten in het park geplant. Hiervoor is het nodig de grond te bewerken en resten van gekapte bomen te verwijderen. Het toegangspad naar het volkstuinencomplex wordt verwijderd en werkzaamheden bij BSC Quick zijn nog in volle gang.

De betonnen tegels die op het bergbezinkbassin liggen worden deze week vervangen door gras waardoor het geheel een groenere uitstraling krijgt. De grote ondergrondse betonnen bak langs de beek, grenzend aan de voetbalvelden van CJVV, is bedoeld voor de tijdelijke opvang van teveel water, bijvoorbeeld bij hevige regenval. Door het gras komt in de toekomst een voetpad dat verder doorloopt langs de beek. Ook beginnen de voorbereidingen voor de aanleg van een vistrap in de beek bij de stuw. Door deze trap kunnen vissen stroomopwaarts de beek passeren. De beek is een belangrijke ecologische verbindingszone voor watergebonden natuur.

Een door wethouder Pim van den Berg ingesteld onderzoek naar de uitvoering van de kapwerkzaamheden start vandaag. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Eelerwoude uit Culemborg. Zij maken een inventarisatie van onterecht gekapte bomen zodat deze gecompenseerd kunnen worden. Zowel bewoners als gemeente constateerden dat er een aantal onregelmatigheden hadden plaats gevonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie