AED aan buitengevel
AED aan buitengevel M. Lambooij

Start actie “AED naar buiten!”

31 maart 2018 om 19:58 lokaal Deel je nieuws

De stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort start vandaag de actie “AED naar buiten” met de oproep aan eigenaren van AED’s die deze nu nog binnen hebben hangen om deze naar buiten te brengen. De gemeente Amersfoort heeft kortgeleden het eerste deel van de door de gemeenteraad toegezegde subsidie (voor ongeveer 60 buitenkasten) ontvangen waardoor het reanimatienetwerk aan AED-eigenaren in Amersfoort nu een gratis buitenkast kan leveren voor plaatsing binnen de gemeente. Aanvragen van de gratis buitenkast kan door alle eigenaren van bestaande AED’s. De stichting wil een dekkend netwerk over de gehele stad realiseren waardoor een aanvraag beoordeeld zal worden of deze bijdraagt aan de totstandkoming daarvan. Dus geen 2 AED’s dicht bijeen. Meer informatie, de exacte voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u vinden op: https://www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl/gratis-buitenkasten/. Meldt u snel aan want Op is Op!

AED’s 24 uur per dag beschikbaar

De stichting wil dat zoveel mogelijk AED’s naar buiten worden gebracht, zodat deze op 24/7 basis beschikbaar zijn voor de burgerhulpverleners van het netwerk. De verbruikskosten voor de AED-eigenaar na een inzet kunnen bij de ambulancedienst RAVU worden gedeclareerd. Aanvragen van de gratis buitenkast kan door alle eigenaren van bestaande AED’s De aanvraag kan ook worden gedaan voor nog aan te schaffen AED’s. De Stichting heeft hiervoor kortings- en inruilafspraken gemaakt met haar leverancier. Het Reanimatie Netwerk Amersfoort roept alle AED-eigenaren op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en zo mee te werken aan een hartveilig Amersfoort. Als u om welke reden dan ook besluit de AED niet in een buitenkast te plaatsen, dan is het dringende verzoek om de AED in ieder geval tijdens de openingstijden aan te melden bij www.hartslagnusystem.nl voor mogelijke inzet door onze Amersfoortse burgerhulpverleners.

Nog onvoldoende burgerhulpverleners

De Stichting wil ook dat nog meer Amersfoorters een cursus reanimatie gaan volgen en dat degenen die dat in het verleden gedaan hebben ook minstens iedere 2 jaar een herhalingscursus volgen. Alleen dan blijft het certificaat geldig en kunt u ingezet worden bij een 112-melding.

Ga naar de website van de stichting reanimatienetwerk-amersfoort.nl voor info over cursussen en herhalingscursussen. Voor een klein bedrag (mogelijk door zorgverzekering vergoed} bent u in staat en oproepbaar om een leven te redden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie