Innovatief bewonersinitiatief zoekt pakkende naam

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - "Smart Grid, rendement voor iedereen", zo heet tot nu toe het grootste bewonersinitiatief op het gebied van duurzame energie van Nederland. Honderd huishoudens met zonnepanelen zullen in een pilot gedurende twee jaar bijdragen aan nieuwe kennis over de toekomst van energieverbruik, -opwekking en -besparing.

Dit innovatieve project verdient ook een pakkende naam. De klankgroep van bewoners schrijft een prijsvraag uit, om te komen tot een geschikte naam, die recht doet aan het maatschappelijke karakter en de wens om de kennis en kunde rond duurzame energie zo goed mogelijk te kunnen delen. Bewoners kunnen tot 8 maart hun inzending sturen naar smartgrid@icasus.nl. De winnende inzending verdient een cadeaubon van 50 euro. Op 15 maart wordt de naam bekend gemaakt !

Daarnaast zoekt het initiatief nog enkele huishoudens die zelf energie opwekken via bv. zonnepanelen, om deel te nemen aan de proef. Opgeven kan via bovenstaande mailadres; meer informatie is te vinden op www.smartgridtv.nl

Het bewonersinitiatief is ontstaan vanuit een pilot rond slimme elektriciteitsnetwerken (zogenaamde Smart Grids). Alle Amersfoortse huishoudens die zelf energie produceren kunnen hieraan meedoen. In Amersfoort zijn al zo'n 1000 bewoners die zonnepanelen op hun dak hebben. Bekijk de foto's op www.smartgridtv.nl.

Het bewonersinitiatief is al gestart, met steun van een provinciaal project ,, Smartgrid rendement voor iedereen''. De pilot in Amersfoort probeert vanuit bewonersperspectief besparingen te realiseren via gedragsbeïnvloeding door inzicht in gebruik, nieuwe marktprikkels en nieuwe dienstenconcepten.

Het bewonersinitiatief doet met minimaal 100 huishoudens mee aan een proef. Bewoners die meedoen krijgen kosteloos de nieuwste slimme meter van Stedin en meet en regelapparatuur, waarmee zij inzicht en invloed krijgen op hun energie gebruik. Mensen die gedurende 2 jaar actief meedoen, mogen de apparatuur na de proef houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie