BPA hekelt opheffen van parkeerplekken aan de Zuidsingel

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - De BPA hekelt de wijze waarop de gemeente twee grote parkeervakken aan de Zuidsingel tijdelijk heeft opgeheven. De ontstane situatie is door de gedeeltelijke afzetting van de weg, bovendien onveilig.

Volgens BPA-fractievoorzitter Hans van Wegen zijn de bewoners in de omgeving Zuidsingel, Herenstraat en Muurhuizen niet door de gemeente op de hoogte gebracht van de opheffing, die zes tot acht maanden zal duren. Het gaat om parkeervakken ter hoogte van Zuidsingel nr: 41 van Het Zusterhuis / Het Klooster, waar volgens hem in de praktijk vier á vijf auto's in kunnen parkeren ,,Bewoners in dit segment van de binnenstad ervaren deze maatregel als zeer en zeer hinderlijk. Te meer omdat er in de praktijk toch al ruim onvoldoende parkeerplekken op maaiveld in het weekend en op de koopavonden in dit segment van de binnenstad zijn."

De BPA stelt verder dat de huidige situatie ,,behoorlijk onveilig is voor fietsers en voetgangers, die zich op de Zuidsingel in beide richtingen veilig moeten kunnen bewegen." Van Wegen wijst er in dat verband op dat de eigenaren van Het Zusterhuis/ Het Klooster een ,,gigantische grote binnenplaats hebben van waaruit ook gewerkt kan worden of materialen kunnen worden opgeslagen en materialen kunnen worden aan- of afgevoerd." Hij pleit ervoor dat het college de eigenaren benadert om van die binnenplaats gebruik te laten maken door de aannemer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie