Eerste namen bekend Amersfoorts jazzfestival

22 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De eerste namen van 'Amersfoort Jazz' zijn bekend. Edisonwinnaar Bart Wirtz, hammondlegende dr. Lonnie Smith & the Jazzinvaders, Young VIP Reinier Baas, de 75-jarige Ruud Jacobs, Madeline Bell, Kapok, the Nordanians, the Dutch Swing College Band, King Mo en Festival Youth Big Band zijn enkelen van de artiesten en bands die optreden. 'Artist in residence' is Koh mr. Saxman uit Thailand. Ook Eric Vloeimans komt in zijn functie als dirigent van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Het festival beleeft dit jaar zijn 34ste editie. Het duurt van donderdag 16 mei t/m zondag 19 mei. Met uitzondering van een enkel exclusief concert, zijn alle optredens gratis toegankelijk. Wereldmuziek heeft zaterdag 18 mei op het Lieve Vrouwekerkhof weer een eigen podium van drie uur 's middags tot een uur 's nachts waar bij voorbeeld de verrassende combinatie van the Nordanians met saxofonist en klarinettist Maarten Ornstein te horen is. Ook Blues heeft zaterdagavond een eigen podium en wel op de Varkensmarkt, waar onder meer Dutch Blues Award-winnaar King Mo optreedt.

Nog meer Awardwinnaars komen naar Amersfoort, zoals Kapok, de winnaar van de Dutch Jazz Competition en het Festival Youth Big Band dat vorig jaar het prestigieuze Prinses Christina Concours won.

Meer info: www.amersfoortjazz.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie