Amersfoortse komt om bij dramatisch ongeval in Oostenrijk; man en dochter zwaargewond

22 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 35-jarige vrouw uit Amersfoort is woensdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval in Oostenrijk. De auto waarin de vrouw samen met haar vriend en hun 9-jarige dochtertje zat, werd op een onbewaakte spoorwegovergang in het plaatsje Mittersill aangereden door een trein.

Volgens de politie toeterde de trein om de vakantiegangers te waarschuwen en werd een noodstop ingezet, maar dat bleek tevergeefs. De trein greep de auto en sleurde deze tachtig tot honderd meter mee. De Amersfoortse overleed ter plekke. Haar 34-jarige vriend, die achter het stuur zat, en hun dochter raakten zwaargewond. In twee auto's die kort daarvoor de spoorwegovergang hadden gekruist, zat familie van het Amersfoortse gezin, onder wie de vader en broer van de Amersfoorter. Het gezin heeft ook een zoontje van 5 jaar. Zijn lot is nog onduidelijk.

Volgens de Salzburger Nachrichten zette de brandweer 26 reddingswerkers in om de slachtoffers uit het autowrak te halen. De man verkeerde op dat moment in levensgevaar. Hij werd met een helikopter in allerijl naar het ziekenhuis van Salzburg gebracht. Zijn dochter werd naar een ander ziekenhuis in de omgeving gebracht.

Volgens de plaatselijke bevolking zijn vaker ernstige ongevallen gebeurd op de spoorwegovergang van Mittersill. Zij pleiten al langer voor de installatie van spoorbomen of in elk geval waarschuwingslichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie