Eerste prijs voor Nieuwland

27 februari 2013 om 00:00 Sport

MIJDRECHT - Nieuwland heeft zaterdag goede zaken gedaan. Door een 0-1 overwinning op Argon pakten de Amersfoorters niet alleen de tweede periodetitel maar verkleinden zij door de onverwachte nederlaag (1-0) van concurrent De Meern tegen VVOP ook de achterstand op de lijstaanvoerder van de tweede klasse B.

De terugreis was daarom voor trainer Henk van Zoeren en de zijnen bijzonder plezierig. Nieuwland verzekerde zich van deelname aan de nacompetitie, een leuk succes voor het lokale voetbal.

De winst van Nieuwland op Argon was verdiend op basis van het in de eerste helft vertoonde spel. In de 25e minuut kwam het enige doelpunt van de wedstrijd tot stand. Johan Gelderblom nam de bal goed op z'n pantoffel en werd daarmee matchwinner: 0-1.

In de tweede helft verzuimde Virginio Damo de voorsprong uit te breiden. Zijn twee doelpogingen leverden niet het gewenste resultaat op.