Quick maakt geen fout

13 maart 2013 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het duurde donderdagavond op sportpark Dorrestein even voordat Quick in de inhaalwedstrijd tegen Saestum op voorsprong kwam. Maar de 2-0 overwinning was uiteindelijk meer dan terecht.

Ging de strijd in de eerste helft nog redelijk gelijk op, daarna was de titelkandidaat een stuk sterker dan laagvlieger Saestum. In de 53ste minuut kwam de bal na een prima actie van Richard Moore voor de voeten van Rob Hosman die het leer tegen het dak van het doel knalde: 1-0.

Twee minuten later schoot Saestum-aanvoerder Dennis van de Ridder de bal bijna in zijn eigen doel. Een half uur later kwam de 2-0 er alsnog. Na een knappe individuele actie schoot Moore uit de draai de bal langs doelman Luuk van Lieshout.

Quick blijft door deze overwinning op de tweede plaats staan, want ook Nieuw Utrecht maakte geen fout. De koploper won met 3-1 de lastige uitwedstrijd tegen Kampong. VVZA is overigens nog altijd de ploeg met de minste verliespunten in deze afdeling. De ‘Zeehelden’ hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld dan de rest.