Nieuwland wint streekderby

20 februari 2013 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Om de titelrace met koploper De Meern vol te houden, moest tweedeklasser Nieuwland zaterdag de wedstrijd tegen streekgenoot Hoevelaken winnen. De Amersfoorters stelden hun trouwe aanhang niet teleur. Voor de tweede keer dit seizoen moest Hoevelaken zich gewonnen geven, opnieuw met hetzelfde verschil: 2-0.

De winst van Nieuwland kwam niet gemakkelijk tot stand. Lange tijd hielden de bezoekers goed stand. Pas in de 73e minuut slaagde Hossein Mezbanali erin de stugge verdediging van Hoevelaken tot opgave te dwingen. Met een machtig schot maakte de veel scorende aanvaller van doelman Mick Bos een figurant: 1-0.

Daarna kreeg de thuisploeg meer ruimte van de gasten die de gehele wedstrijd nauwelijks voor het doel van Nieuwland doelman Jeen Bunnik verschenen waren. Ver in blessuretijd bepaalde Delano Flemming, na prima voorbereidend werk van Joel Brandsen, met een fraaie stiftbal de eindstand op 2-0.