Geen rokjes, wel stropdassen

20 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Als ik de site van de gemeente Amersfoort raadpleeg om te kijken wanneer de snuffelmarkten gaan beginnen zie ik op de beginpagina een foto van het oude college. Keurige heren allemaal met veel haar op het bestuurdershoofd. Bij Menno Tigelaar wat minder maar toch begroeiing. Ik kijk nog effe met enige weemoed naar het plaatje.Van ‘t Erve is vertrokken, adieu Boeve en toedeledokie Tigelaar. Ingeruild voor twee hele en twee halve nieuwkomers.Zonde, want ze hadden het alle drie liever netjes afgemaakt. Het had tevens een hoop geld gescheeld.

Werk aan de winkel voor stadhuismedewerkers want de site moet voor een jaar worden aangepast. De ‘Keistad Six’ gaan, de ‘Magnificent Seven’ komen. Het is effe wennen met die twee kale koppies uit het Utrèchtse op het plaatje in de krant. Kunnen die twee in een jaar iets voor Amersfoort betekenen?.

Die Bert ‘De Prater’ Lubbinge heeft wel wat van weg van Yul Brynner de kale acteur uit de eerder genoemde klassieke western van regisseur John Sturges. Hij gaat zorg en welzijn doen. Cees ‘De Onbereikbare’ van Eijk, bij wie een cowboyhoed ook wel zou staan, gaat sociale zaken en onderwijs doen. De oppositie heeft de messen geslepen, kraakt de sociale plannen van deze paarse coalitie want het gaat miljoenen kosten waar nog geen dekking voor is gevonden.Ja, er is al wat geld gevonden, we krijgen het teveel betaalde afvalstoffen en rioolgeld niet terug!

De vier partijen zijn in deze weken veel van elkaar gaan houden volgens Rob van Muilekom wiens zitvlak het lekkere gevoel van een pluche zetel niet kon weerstaan.”Emmertje”!, dacht ik toen ik het las.Voor mij gelijk een bevestiging dat politiek voor een hoop kiezers totaal niet meer is te snappen.Tevens valt het mij op dat er al jaren geen vrouwen als wethouder naar voren worden geschoven. Waarom heeft de PvdA niet geïnformeerd bij Rinda den Besten! als ze toch bezig waren met poppetjes uit Utrecht te polsen. Wellicht hadden Margot Cooymans of Daniëlle van Wijngaarden er wel oren naar gehad om in plaats van Bert ‘Krulsnor’ van der Werff een jaartje wethouder voor de VVD te spelen. GroenLinks had raadslid Sieta Koet naar voren kunnen schuiven. De PvdA had een topkandidaat gehad met oud raadsgriffier Marianne van Omme. Is Albertine van Vliet-Kuiper genoemd?

Heb zelfs uit onbetrouwbare bron vernomen dat ze raadslid Mustafa Özcan hebben benaderd maar hij was spoorloos. In het Turkse roddelcircuit gaat het gerucht dat hij campagne voert om in de gemeenteraad van de badplaats Marmaris gekozen te worden. Absoluut gemiste kansen want de bovenstaande dames hebben Amersfoort in hun hart gesloten en waarschijnlijk meer affiniteit met onze stad dan Lubbinge en van Eijk. Het afgeserveerde CDA en CU gaan in de oppositie. Hans van Wegen kijkt alvast reikhalzend uit naar de verkiezingen in 2014, raadslid Ramon Smits Alvarez zal wat stiller worden, Smit en van Vliet, de’ Waldorf en Statler’ van de Amersfoortse politiek, kwamen niet door de tweede ronde en Pim van den Berg (D66) kijkt ons uitermate tevreden aan vanaf het ‘staatsieportret’ maar omdat ze zo van elkaar houden maken we er ‘ trouwfoto’ van. De bruid(en) al gekust’, Rob?

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie