Voetbalschool bij VVZA

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In maart start bij voetbalvereniging VVZA De Voetbalschool Amersfoort, de eerste voetbalschool van Amersfoort. Deze is in overleg met de Amersfoortse oud-profvoetballer van onder meer Ajax en Vitesse John van den Brom tot stand gekomen. De huidige Anderlechttrainer is ook ambassadeur van de Amersfoortse voetbalschool.

De Voetbalschool Amersfoort staat open voor jongens en meisjes tussen de 6 en 19 jaar. Het maakt niet uit of de spelers lid zijn van een club of niet.

Initiatiefnemers zijn Louis Vermeulen en Eduard Wever. Vermeulen heeft als trainer en coach van jeugdteams van VVZA en Hoogland begeleid. Hij is een KNVB en TSM gediplomeerd trainer en heeft diverse clinics gevolgd bij de KNVB en FC Utrecht op het gebied van creatieve voetbalontwikkeling. Waar Vermeulen zich binnen hun voetbalschool hoofdzakelijk richt op voetbaltechnische aspecten, onderhoudt Wever vooral de contacten met de clubs. ,,Onze passie is om door middel van gerichte trainingen, individuele aandacht en in een positieve sfeer kinderen extra vaardigheden bij te brengen."

Andere trainers zijn Pim Schijven, die ruim 15 jaar in het eerste heeft gespeeld van VVZA en jarenlange ervaring heeft in het trainen van jeugdteams en het 2e elftal, en Dennis Been. Been traint al enkele jaren de jeugd van ASC Nieuwland. Daarnaast is hij actief geweest als trainer voor De Voetbalschool in Hoogeveen en heeft trainingen verzorgd bij verschillende kampen/dagen voor De Voetbalschool zoals in Eijsden, Engelen, Hulsberg en in België.

De betrokkenheid van Van den Brom als ambassadeur is bijzonder. ,,In zijn jeugd heeft John bij meerdere clubs in Amersfoort gespeeld en hij wil graag iets terug doen voor het Amersfoortse jeugdvoetbal. Hij heeft geen inhoudelijke betrokkenheid met De Voetbalschool, maar hij sponsort het materiaal, zoals de ballen, en hij heeft zijn naam verbonden aan een nieuw jaarlijks evenement, het 'John van den Brom techniekkampioenschap Amersfoort'." De initiatiefnemers benadrukken dat Van den Brom geen enkel financieel belang heeft bij de bij De Voetbalschool. ,,John is juist blij dat hij een lang gekoesterde wens 'iets terugdoen voor het Amersfoortse jeugdvoetbal' kan invullen en steunt daarom dit initiatief van harte. Hierdoor is het mogelijk om de kosten voor deelname laag te houden en veel jongens en meisjes een kans te geven om zich met veel plezier voetbaltechnisch te ontwikkelen."

Meer informatie op www.devoetbalschool.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie