Ouwerkerk matchwinner

6 februari 2013 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Michael Ouwerkerk heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Diemen zijn waarde voor VVZA bewezen. Met twee doelpunten boog de Amersfoorter een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong.

De winst was zondermeer voor de Amersfoorters verdiend. VVZA had al snel na het eerste fluitsignaal kunnen scoren. Lex Rebergen en Michael Bakkenes misten echter grote kansen. Uit de eerste de beste counter scoorde Diemen daarna wel: 0-1.

Pas in de tweede helft kon de aanhang van VVZA juichen. Uit een hoekschop van Marcel Pietersen zorgde Ouwerkerk met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1. Diemen werd niet meer gevaarlijk en was met een remise wel tevreden. Ouwerkerk gooide echter roet in het eten. Een minuut of drie voor het einde van de wedstrijd stond de spits op de goede plek om de doelman van Diemen het nakijken te geven: 2-1.

Door de winst heeft VVZA zich op de ranglijst van de derde klasse D naast koploper Nieuw Utrecht genesteld, op slechts 1 punt gevolgd door plaatsgenoot Quick.