Quick toont ware gezicht

6 februari 2013 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De zeer belangrijke confrontatie met koploper Nieuw Utrecht was zondag op sportpark Dorrestein voor Quick een mooie gelegenheid om haar ware gezicht te laten zien. De Amersfoorters stelden hun trouwe aanhang niet teleur en bleven na een prima partij met 2-0 aan de goede kant van de score.

De eerste competitiewedstrijd in 2013 boeide vanaf de eerste tot de laatste minuut. De toeschouwers zagen Quick goed uit de startblokken komen. In de dertiende minuut kon de eerste treffer worden genoteerd. Pim Kers, voor de eerste keer dit seizoen in de basiself van trainer Sijtze Wobbes, rondde een fraaie aanval van de thuisclub met een kopbal af: 1-0.

Nieuw Utrecht probeerde van alles maar de ploeg zag geen kans de gelijkmaker te produceren. Na een kort oponthoud vanwege een blessure van Quick verdediger Sander van Amstel velde Nick Mulder het vonnis over de bezoekers. In de 70e minuut verraste de verdediger de Utrechtse doelman Recep Coskun met een verraderlijk schot: 2-0. Door de driepunter blijft Quick goed in de race voor het kampioenschap in de derde klasse D.