Nieuwland levert kostbare punten in

13 februari 2013 om 00:00 Sport

UTRECHT - Tweedeklasser Nieuwland heeft zaterdag twee kostbare punten moeten inleveren. In het tweede optreden na de winterstop moesten de Amersfoorters tegen Desto met een gelijkspel (2-2) genoegen nemen.

Na een kwartier stond de 1-0 al op het scorebord maar niet in het voordeel van Nieuwland. Nog voor rust slaagden de bezoekers erin de snelle achterstand weg te werken. Omar ter Mors, de zoon van ex-voorzitter Rob ter Mors, haalde doeltreffend uit: 1-1.

In de tweede helft moest Nieuwland in de slotfase met tien man verder spelen na een rode kaart (twee keer geel) voor Guitan Peters. De gasten kwamen ook met 2-1 achter te staan.

Met die uitslag nam de titelkandidaat echter geen genoegen. In de 90e minuut verraste Virginio Damo de Utrechtse doelman met een stiftbal: 2-2.