Afbeelding
BDU

Amersfoort wil starterslening weer mogelijk maken

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Om de huidige stagnerende woningmarkt een impuls te geven wil de gemeente Amersfoort de starterslening weer mogelijk maken. Als de gemeenteraad binnenkort met het voorstel instemt wordt € 3,5 miljoen beschikbaar gesteld aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Het gaat om een bedrag dat de gemeente leent om de regeling opnieuw mogelijk te maken. De partijen waarmee de gemeente samenwerkt bij het verstrekken van de starterslening hebben aangeven dat dit middel de woningmarkt stimuleert. De kosten van de regeling worden gedekt vanuit een bijdrage van marktpartijen en particulieren. Ontwikkelaars en particulieren betalen een bijdrage bij de verkoop van hun huis.

Het Rijk heeft begin dit jaar budget beschikbaar gesteld, waardoor de gemeentelijke inleg verdubbeld wordt. Het bedrag van € 3,5 miljoen maakt daarmee (zolang het rijksbudget nog beschikbaar is) minimaal 200 startersleningen mogelijk.

De starterslening is beschikbaar voor starters die een woning kopen in de prijsklasse tot een verwervingsgrens van € 265.000,-. Ook kunnen starters die niet wonen, maar wel werken in Amersfoort gebruik maken van de regeling als zij een huis willen kopen in de gemeente Amersfoort. Startersleningen kunnen worden aangevraagd voor nieuwbouw en bestaande woningen. Zodra de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel, zijn de exacte voorwaarden om in aanmerking te komen voor de starterslening te vinden op de website van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie