Hoornbeeck College opnieuw beste ROC

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor het vierde jaar op rij is het reformatorische Hoornbeeck College uitgeroepen tot de beste mbo-school van Nederland. Dat staat in de Keuzegids MBO-Studies 2013 die woensdag is gepubliceerd. Bij het bepalen van de ranglijst is gekeken naar de doorstroomcijfers en de kans op diplomasucces. Ook de tevredenheid van de studenten over het onderwijs, beoordelingen van de onderwijsinspectie, de veiligheid en de sfeer op school zijn meegewogen.

De makers van de gids willen jongeren helpen een goede keuze te maken. ,,Als je het nieuws over het mbo volgt, lijkt het soms alsof het daar alleen maar over geld, fusies, miljoenen verslindende nieuwbouw en falende bestuurders gaat”, schrijft hoofdredacteur Frank Steenkamp in het voorwoord. ,,Je zou haast vergeten dat meer dan een half miljoen mensen mbo-onderwijs volgen. En dat daar ieder jaar 175.000 mensen een diploma halen. Dat alleen al is een enorm succes”

In de keuzegids ligt het accent op de mbo-opleidingen op niveau 3 en 4. De beoordeling van de andere opleidingen is niet bepalend voor de ranking, maar wel opgenomen in de gids. Ook de relevantie van een opleiding voor de arbeidsmarkt komt aan bod. Voorzitter De Potter van het College van Bestuur van het Hoornbeeck College, is blij met de brede insteek van keuzegids. ,,Natuurlijk zijn getallen en resultaten belangrijk, maar daar is niet alles mee gezegd. Het mbo is een prachtige onderwijssector, met boeiende uitdagingen als het gaat om de samenwerking tussen school en bedrijfsleven. Het is ook een gemeenschap waar jongeren in een belangrijke fase van hun ontwikkeling worden gevormd en toegerust. Wij zijn blij dat onze studenten niet alleen tevreden zijn over ons onderwijs, maar zich ook veilig voelen op school. Ons past dankbaarheid aan God Die Zijn zegen heeft willen geven over ons werk. ” De Potter benadrukt dat “de medewerkers samen met de studenten deze prachtige score hebben bereikt”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie