Nicolette Teunissen wint schrijfwedstrijd 'De buren'

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - 'De Buren' stonden afgelopen zondag centraal in de bibliotheek aan de Zonnehof. Ten eerste omdat het een literaire uitwisseling was tussen Vlaanderen en Nederland(Amersfoort). In samenwerking met het Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat 'De Buren' organiseerde de bibliotheek een literaire middag rondom 'de Poëzie en het korte verhaal'. Ten tweede omdat ook de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd met als thema 'de buren' plaatsvond.

Het was een bijzondere middag waarop duidelijk naar voren kwam dat sommige korte verhalen bijna poëzie zijn te noemen (Annelies Verbeke) en sommige gedichten bijna korte verhalen (Maud Vanhauwaert). Margriet Bolding las haar zkv (zeer korte verhaal) voor waarmee ze de tweede prijs won in de AL Snijders-prijs. Zij legde daarbij uit wat de kenmerken van dit speciale genre zijn, waarbij ze alsnog de hulp van het publiek inriep omdat niet alle regels van de schrijver even duidelijk zijn, zo vond zij. Ook liet Margriet zien dat liedjes eveneens een soort gedichten zijn, waarmee er nog een crossover een de middag werd toegevoegd. Cees van Weerd las als stadsdichter van Amersfoort twee stadsgedichten voor, waaruit maar weer eens bleek dat hij een woordkunstenaar is.

Maud Vanhauwaert maakte namens de jury de prijswinnaars bekend. Het niveau van de inzendingen was hoog. Vijf genomineerden werden door haar in het zonnetje gezet. Het verhaal van Nicole Teunissen 'Oog om oog' kreeg van de vier juryleden de meeste punten en was daarmee een duidelijke winnaar. "Een zeer goed geschreven, intrigerend verhaal met horror- en humoristische elementen" .

De vijf beste verhalen zijn te lezen op de site van de bibliotheek: www.debeep.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie